Wist u dat .........
 
... een gluurdertje een goede remedie is tegen het lege nest syndroom! ; )
 
...U goed na moet denken voordat u besteld? 
Vaak bestellen mensen er later nog een jongetje/meisje bij, want alleen is maar alleen ...maar dat is dan wel twee maal verzendkosten.
 
...er meer jongens dan meisjes geadopteerd worden? Maar nu er meisjes met haren zijn, dit veranderd?
... er een man is in Veghel die waarschijnlijk een crèche gaat beginnen ? Hij bestelde er vier en vond ze zo leuk ,
dat hij er nog vier liet komen...voornamelijk klimmers voor in de bomen en aan de schutting en een paar staande voor bij zijn vijver  , mét hengel en vangst eraan natuurlijk!!
 
...ik een mail uit Indonesië kreeg met de tekst dat ik een mens heb laten lachen? ..en dat dat ook heel veel waard is??
 
...dat een stel die op hogere leeftijd verkering kregen een gluurpop bij mij kochten, wegliepen en met een lachje
zeiden: "Leuk, nu hebben we tóch samen een kindje!!?"
 
...ik van de zomer een pop aan het aankleden was en dat ik de schoentjes maar niet aankreeg? Bleek dat er pepernoten in zaten!
 
...er een Belgische madam een peuter adopteerde en hem aan de búitenkant!!  van het balkon ging hangen!!? Ik zei dat ze op deze manier de mensen een hartstilstand zou bezorgen, als men daar een ‘kind’ ziet bengelen!!
 
...ik de Kerstman af wil schrijven? Iedereen heeft wel een mandje of zo, wat stro erin en een pop gewikkeld in doeken; een gluurpop erbij die naar het ‘kindje’ kijkt? Dat is meer een versiering met de ware kerstgedachte…..
 
...ik twee gluurdertjes op mocht sturen naar mensen die hun kleinkinderen niet meer mochten zien!? ...érg triest!
 
...een dame uit Amsterdam me toevallig mailde op mijn vrije dag en dat ze de volgende dag de gluurpop al in huis had?
 
...ik een jongens-gluurdertje een hamertje in zijn hand moest doen? ze gingen hem op het schuurdak leggen om het dak te repareren!
 
...ik een schilders gluurpop aan mijn gevel heb hangen? Hij zit op een plank, die met touwen en haken aan de dakgoot hangt, met verfbus en lap ernaast, een kwast in zijn handje….een ideále schilder…werkt dag en nacht door….geen vakantie…geen lunchpauze…hoeft geen salaris…! Eerlijkheidshalve moet ik U wel melden dat hij niet erg opschiet!
 
...de gluurpoppen de enige kinderen zijn waar je gewoon bij mag roken?
 
...iemand bij een collega een pop had gekocht en bij haar schuurraam gezet had en na járen hem weggegooid had? Toen miste ze hem zó als ze naar buiten keek dat ze een nieuwe wilde!
 
...de speen die de poppen in het ‘mondje’ hebben, moeilijk te vinden waren? en ik ze als snoepspenen kopen moet? Ik haal de lolly eraf en geef het weg aan échte kinderen…. Onder de voorwaarde dat ze wel goed hun tanden moeten poetsen….!
 
...toen ik even niet oplette op een hobbymarkt, er een echte peuter liep die alle teuten uit de mondjes van de gluurpoppen trok? ze zal wel gedacht hebben; ik geen teut??  júllie ook niet!!
 
...u bij deze peuters geen oppas nodig heeft?
 
...het enige nadeel van deze peuters is; men krijgt géén kinderbijslag!
 
...iemand een piraatje adopteerde en toen hij uit de doos kwam en ze even niet keek, dat hij toen boven in de vlaggenmast zat?
 
...dat ik zelf een peuter buiten had gezet? Leunend met zijn ellebogen op mijn vensterbank buiten…. en ik dat vergeten was toen ik mijn rolluiken liet zakken….toen ik even buiten moest zijn, zag ik tot mijn schrik dat hij met zijn armen klem zat onder de rolluiken….geen gezicht!…heb hem maar snel bevrijd uit zijn benarde positie!
 
...iemand kleertjes meenam van haar eigen dochtertje…zodat ze hem ’s avonds aan haar moeder kon geven, zodat het net zou lijken of ze haar eigen kleindochtertje altijd bij zich had…Oma was er erg blij mee, het leek net haar kleindochtertje!
’s avonds zei de moeder tegen haar kind bij het weggaan; "Schiet nu eens op; trek je jas aan!’’ Waarna Oma zei;
''Weet je nu wel tegen wie je dat zegt ?’’ Ze had het inderdaad tegen de gluurpop!
 
...als men een peuter adopteert met een hengeltje in zijn handje dat die dan vaak gebruikt wordt om de reigers bij de vijver af te schrikken?
 
...ik een mail kreeg van iemand die me vroeg om mensen die een peuter bij me adopteren te vragen om ’s nachts de pop binnen te halen…! Hij vond het zóóó erg om ze ’s nachts buiten te zien staan; écht een heel zielig gezicht vond hij het….!! Ik antwoordde dat dan mijn opzet, dat het net een écht kind lijkt geslaagd is!….want het is eigenlijk maar gewoon hout en schuimrubber dat daar staat…..
 
...een toneel vereniging een gluurpop wilde die tijdens de voorstelling aan tafel moest zitten? een écht kind houd zo lang stilzitten niet vol….
 
...ik pas een pop zelf meegebrachte kleertjes aandeed, waarbij het teenstuk van het pantykousje te zien was aan de voorkant van het hoofdje onder het petje….mijn oplossing was om de pantystof wat achteruit omhoog te trekken….waarbij de man die toekeek zei dat ik de pop een facelift gaf!! ha,ha.
 
...een gluurdertje gebruikt kan worden om inbrekers af te schrikken? Zet hem of haar aan tafel in huis of caravan….met een glas of speeltje ervoor en de inbrekers denken dat er mensen thuis zijn…..
 
...een gluurpop net zo duur is als een heel mooi boeket of bloemstuk?... en dat die na een week of twee dood zijn?.....en je van een gluurpop jááááren plezier kan hebben…? Mits je de kleertjes, net als bij een écht kind… (alleen indien nodig) wast of vervangt. De kledingmaat staat in de adoptie papieren die U erbij krijgt…en in een goedkope winkel of rommelmarkt hoeft het niet duur te zijn..
 
...een moeder een peuter liet opsturen naar haar zoon…als stille wenk….
 
...de brandweer er een gekregen heeft om mee te oefenen? In de kast of onder bed…-waar echte kinderen vaak kruipen als ze bang zijn -…. werd de pop ook gelegd in het oefenhuis…de collega brandweermannen moesten het ‘kind’ dan gaan zoeken in het brandende oefenhuis….zo kunnen de popjes nog nut hebben….!
 
...ik een keer twee Bert en Ernie knuffels had die af en toe zomaar spontaan begonnen te praten….ook toen ik de doos met bestelde peuters op de balie van het postkantoor zette….had je de man die me hielp moeten zien kijken; daar was wel enige uitleg bij nodig!
 
...er een keer op een rommelmarkt een taxi chauffeur stopte en vroeg of ik een jongen en meisje voor hem uit wilde zoeken die qua kleur bij elkaar pasten ….het was een verrassingscadeau voor zijn vrouw en vroeg me te helpen uitzoeken omdat hij kleuren blind was….
 
...ik er eigenlijk een gluurpop op mijn hoedenplank van mijn auto wil leggen, de armpjes onder het hoofd zodat het net lijkt of hij slaapt….maar bang ben dat mijn auto opengebroken wordt met warm weer omdat ze denken dat er een écht kind niet goed geworden is van de hitte….!
 
...ik, -op een rommelmarkt- aan een voorbij rijdende fietser vroeg;"Kindje kopen?" waarop hij antwoordde;"Kindje máken??"
 
...een andere man waaraan ik het vroeg zei;"Als je het niet erg vindt, dan probeer ik het eerst zélf nog een keer!!"