Informatie over de gluurdertjes

 

Het lijken net échte peuters van plusminus 2 jaar oud en zijn ongeveer 86 cm groot. Ze zijn gemaakt van een stevig houten frame.Dit houten frame is zo gemaakt dat heupen kunnen scharnieren en de armen kunnen buigen. Hierdoor is de pop makkelijk in verschillende standen te plaatsen.De peuter krijgt zijn vorm door een dun laagje schuimrubber en een kunststof genaamd Fiber, vol piepschuim bolletje en omhuld met (nieuwe!) panty's.Het gebruik van deze materialen (in tegenstelling tot kippengaas en stro wat sommigen gebruiken) zorgt ervoor dat de poppen mooier blijven, steviger zijn, er natuurlijker uitzien en niet gaan ''ruiken''. 

Zónder kleertjes heeft de pop een natuurlijke, licht getinte huidskleur. Daar materialen zijn gebruikt die geen tot weinig water opnemen,kunt u de pop gewoon buiten laten staan. Drogen na een regenbui gewoon weer op.....Ik heb nog diversen popjes te koop, foto's op deze pagina dienen slechts als voorbeeld.Heel leuk als decoratie in huis, tuin, balkon... of als cadeau voor iedere gelegenheid.  
De poppen zijn handgemaakte, unieke, gluurdertjes. 
Bent u bang dat ze uw gluurpop stelen ?
U kunt ongeveer ter hoogte van zijn/haar middel een gaatje in je muur boren , een plug daarin en daar een oogje in draaien, daar een kettinkje doorheen en om zijn/haar middel onder de kleding wegwerken, dan de ketting dichtmaken met een hangslotje.
Dit alles te verkrijgen in elke doe-het-zelf zaak.
Iedere pop is uniek door de kleding, die bepaalt ook of het een jongen of meisje is...... Door de vorm en aandacht waarmee ze gemaakt zijn, zien ze er levensecht uit. Vergelijk ze maar eens met andere aanbieders.  Ze hebben geen gezichtjes of handjes, het is de bedoeling dat ze staan te gluren met de rug naar u toe, dus de achterkant is het belangrijkste. Doordat er een fopspeen in het 'mondje' zit en ze een zonnebrilletje op hebben, kunnen ze nu nóg beter gluren!
In sommige streken is het al echt ín, in andere streken is het nog onbekend. De peuters kunnen ook zitten d.m.v. een heupgewricht. De armen zijn van elektriciteitsdraden gemaakt, zodat u ze in alle (normale) standen kunt buigen en zijn zo stevig dat u ze er zelfs aan op kunt hangen.

Een rustiger kind kunt u niet hebben, ze zeuren nooit, huilen niet, hebben geen studiebeurs nodig, groeien nooit uit hun kleding, enz ,enz...Vragen zelfs nooit om zakgeld !!!! Er is wel één nadeel aan de peuters; je krijgt geen kinderbijslag !!!Maar......zijn zindelijk, geen potjestraining meer nodig !! Goedkoop in de kost, .....afijn, een ideáál kind of ....een kleinkind dat lekker mag blijven, niet naar huis hoeft....U kunt ze andere kleding aandoen (maat 86 of 92) als u op deze uitgekeken bent
(en als ze lang buiten staan verschieten ze wel natuurlijk) of u kunt die favoriete kleertjes van uw eigen (klein-) kind aandoen, die u zo moeilijk weg kon doen.Ze hebben geen luiers, sokken of onderkleding aan, zo drogen ze na een regenbui weer goed op......

Ik heb zelf helaas geen échte kinderen, maar nu een klein klasje (te) vol.....peutertjes!

Krijgen daardoor te weinig aandacht en willen daarom graag geadopteerd worden!!! Durven niet alleen weg, krijgen dus hun knuffeltje mee.

Ergens op internet staat dat ik doe-het-zelf pakketten gluurpop of 'bouw'tekening gluurpop verkoop.
Dat was en is niet zo.
Misschien er hier 1 adopteren en dan zelf een broertje of zusje erbij maken ? Alleen is maar alleen en dan heeft U gelijk de maten en dan kunt U zien hoe ik ze maak. Succes ! 
Omdat het mijn hobby is, koop ik van de kosten van de adoptie nieuw materiaal om voor hen nieuwe broertjes en zusjes te maken.
PS1: Tegenwoordig krijgen alle peuters een teut in het bolletje mee, zodat ze toch een soort mondje hebben...! 
PS: Hout 'werkt' als ze erg droog staan...als de benen wat losser gaan zitten is er bij de heupen ruimte gemaakt zodat u ze aan kunt draaien.
TIP: Let op een natuurlijke houding van de peuter ...ik zie ze soms ergens staan met hoge opgetrokken schoudertjes...u mag aan de armen om ze in model te brengen gerust trekken, ze zitten goed vast .
   
Groetjes, misschien tot ziens of mails. Lenie
   
Waarschuwing!
Pas op met eventuele onderzoekende kleine kinderen ! In de gluurpoppen zijn bijna onzichtbaar spelden verwerkt om de cap op zijn plaats te houden.
De poppenmaakster kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.
Let op, de peuters zijn geen speelgoed.